ANNA LAMB

Anna Lamb komt oorspronkelijk uit het basisonderwijs waar zij 37 jaar, eerst fulltime en later parttime, werkte. Tijdens de laatste jaren heeft zij hier de methode mandalatekenen samengesteld en toegepast. Zij is sinds 2009 weduwe en heeft twee volwassen kinderen en 2 kleinkinderen.

Zij werd in 1987 mede oprichtster van “De landelijke werkgroep Spiritualiteit in de pedagogie”.  Zij begon in dat jaar, tot 2000, een praktijk als therapeute, ook voor kinderen, en ging bovendien lezingen geven door heel Nederland. Anna geeft in haar werk veel aandacht aan de zogenaamde “Nieuwetijds kinderen”.

In 1991 gaf zij een cursus ”Spiritualiteit in het onderwijs” gevolgd in 1993 door themaochtenden “Spiritualiteit in de pedagogie en de spirituele ontwikkeling van de mens”.

In januari 2000 startte zij een cursus “Mystiek”.
In deze cursus werd al reeds een beginnende handreiking geboden om te komen tot het bewust leven vanuit het Hogere Bewustzijn.

Vanaf september 2002 tot 2008 gaf zij les in het leren toepassen van de integratiebehandeling en het onderdeel kennis nemen van het spiritueel mensbeeld in de opleiding voor kindertherapeuten: LOSK (landelijke opleiding spirituele kinderhulp en begeleiding).

Zij heeft in 2004 een z.g. Inwijdingsschool opgezet waar een handreiking wordt geboden: een twaalfvoudig pad om te komen tot leven vanuit het Hogere Bewustzijn (vanuit Psychosofia).

Zij heeft in 1994 de stichting B.I.S. (Stichting Bewustwording en Integratie van Spiritualiteit) en de diverse afdelingen (L.O.S.K.: Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en therapeutengroep S.H.A.K.) de kerngroep en de werkgroepen (Laatste levensfase, pedagogie) mede opgezet.
Zij was in deze groepen vertegenwoordigd en levert daarin een geïnspireerde bijdrage.

Inspiratief ontvangen spirituele kennis vormde de inhoud van de Inwijdingsschool, cursussen, lezingen, verdiepingsochtenden, therapieën en teksten, die Anna gegeven heeft. Zij sprak geïnspireerd tijdens haar cursussen, lezingen enz. en de inhoud van haar teksten was door eigen inspiratie en ook door die van anderen, onder wie Zohra Noach en Marieke de Vrij, ontstaan.

Geschreven door Anna Lamb-Janssen

——————————————————————————–

Anna Lamb-Janssen is op 12 januari 2016 overleden.

Open en oprecht, onvermoeibaar en trouw aan zichzelf was Anna een voorbeeld.

Een warme, wijze, liefdevolle vrouw, vertrouwd met de geestelijke wereld.
Ze was in staat velen te inspireren en op praktische wijze levenslessen, spirituele inzichten en wijze adviezen aan te reiken.

Kennis overdragen was haar grote liefde. Spirituele kennis op vele thema’s, als pedagogiek, haar mandala methode en ook de laatste levensfase.

Vele gesprekken voerde ze over het stervensproces en het leven na de dood.
Wijzer en meer levend vanuit deze spirituele wijsheid kijken we dankbaar terug op de weg die wij met haar hebben afgelegd en die wij in haar geest zullen vervolgen.

Wij zijn dankbaar voor alles wat ze heeft nagelaten.

In liefdevolle herinnering,

Brigitte Timmer
Voorzitter werkgroep Laatste Levensfase

Bewustwording en integratie van spiritualiteit