BORSTVOEDING EN FLESVOEDING

foto

Als een moeder borstvoeding geeft vindt er behalve overdracht van voedingsstoffen nog meer plaats. Er vindt n.l. ook een geestelijke overdracht plaats.
Wanneer het kindje borstvoeding krijgt ervaart het in diepte een verbinding met familiale kenmerken vanuit het aardse bestaan.

Ik had daar een beeld bij, van allemaal moeders met kinderen aan de borst. Het was als een geschakelde ketting. Via de borstvoeding wordt informatie doorgegeven. En dan vooral informatie over de aarde.
De levenskrachtige aardse stoffen maken het als het ware bewust van de aardse energie en informatiestromen. Ik denk dat borstvoeding die verbinding met die overdracht ook symboliseert. En het lichaamscontact heeft het kind nodig.

foto 2

Flesvoeding laat in het kind het gevoel achter, dat zij niet mogen toelaten hoeveel voeding zij mogen nemen. Ze kunnen zichzelf dan niet afstemmen op dat wat ze willen. Zij krijgen dan het gevoel onderworpen te zijn aan mechanische onvolmaaktheden.
Het leert al heel vroeg behoeftes te bevredigen op een niet natuurlijke wijze. Ik wil zoveel maar ik krijg maar zoveel, of ik zou wel meer willen, maar ik krijg minder.
Er zijn er die zeggen dat daar misschien ook wel eens een aanleiding voor een later gebruik van drugs en alcohol zou kunnen liggen.
Ik heb geen borstvoeding gegeven en mijn kinderen zijn niet aan de drugs of aan de alcohol. Dit tot troost.

Bewustwording en integratie van spiritualiteit